perjantai 6. toukokuuta 2011

Luke ja Jolly

Ei ollut Natchez laivan nimi albumissa Ylös Mississippi-jokea. Ranskan kielisen Wikin mukaan pahiksen alus oli Asbestos D. Plower ja hyvän kapteeni Barrowsin Daisy Belle. Ranskaa en osaa ja muisti pettää, joten arvata kuitenkin saattaa, että sankarit tässä kaupungissa seikkailullaan poikkesivat, kun se kerran jotenkin on mieleen jäänyt.

Kaupunki kuitenkin sijaitsee niin korkealla, ettei suuriin tuhoihin uskota. Mutta 22. päiväksi arvioidun tulvahuipun odotetaan nousevan 64 jalkaan, pari metriä vuoden 1937 ennätystä korkeammalle, joten vettä on paljon ja varmasti väärissäkin paikoissa.

Vastarannan sisarkaupunki Vidalia sen sijaan on viime vuosina rakennuttanut uuden ja epäilemättä kauniin ranta-alueen -- tulvan puolelle tulvavalleja. Pois se minusta, että arvostelisin tuhansien kilometrien päässä, jokensa varmasti minua paremmin tuntevien ihmisten ratkaisuja. Mutta paikallisen thetowntalk.comin juttu väliaikaisesta suojamuurista antaa tosiaankin kuvan väliaikaisuudesta, kun vesimassat nousevat. Vankien asusteet toki noudattavat Daltonin veljesten perinteitä.

Ei kommentteja: