perjantai 6. toukokuuta 2011

Morganza

Morganza, se suurempi tulvaväylä, jonka avaaminen ei ollut edes varmaa, tulee tulvimaan ylitse joka tapauksessa -- avattiin se eli ei. Alue kehotetaan tyhjentämään välittömästi.

Tästä tulvasta on tulossa iso. Vaikka suunnitelmat pitäisivät -- ja nyt muutaman päivän tutkineena toivon tosiaan pitävän -- niin Aika Isosta Jutusta puhutaan.

Tulvahuippu on tällä alueella vasta parin viikon päästä.

Korjaus:

Epäluotettava tieto. Yritin noudattaa kahden varmistuksen periaatetta, mutta sorruin perjantai-iltaiseen häsöilyyn. Korkeusrajat ovat jo tässä vaiheessa tulleet sen verran tutuiksi, että olisi pitänyt osata käyttää järkeään.

Korjaus 2:

Varsinaisen tulvapadon ja itse joen välissä lepää alue, jota suojaa Perunavalliksi kutsuttu matalampi patorakenne. Tämä ylittyy luonnollisesti veden noustessa, ja suoja-alue täyttyy. Virheelliset tiedot johtunevat tämän kohtuullisen yleisen tapahtuman väärintulkinnasta.

Korjaus 3:

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin silminnäkijoiden suulla Bonnet Carren aukaisusta. Kyseessä on pystysuorista puupalkeista rakentuva neulapato. Virallinen tiedonanto sittemmin kertoi, että meneillään oli harjoitus, jossa rakenteen toimivuutta testattiin, ja toisaalta uusia työntekijöitä perehdytettiin 'neulojen' nostoon.

Huhut ja toisen käden tiedot kantautuvat tänne Pohjolaan asti...

Ei kommentteja: